Közzétéve:: 25 május 2024
Megosztás:

Fedezze fel Tusnádfürdőn az Apor bástyát!

Gyönyőrködjön Tusnádfürdő városában 701 m magasból!

Tegyen egy könnyed sétát és csodálja meg Tusnádfürdőt az Apor bástyáról!

Az Apor bástya Tusnádfürdőn egy történelmi gyöngyszem, amely arra vár, hogy felfedezzék. Ez a jelzett útvonal a fürdő központjából indul, áthalad a városközponton és a Mikes és Apor források mellett, majd folytatódik az erdőben.

Miután az út kövezett szakasza véget ér, egy erdei ösvényen folytatodik az utat. Kb. 10 percnyi gyaloglás után az utak elágaznak: az egyiket piros kereszttel jelölték (10-es útvonal), amely elvezet a Mohos tözegláp és a Szent Anna tó Natura 2000 területéhez, míg a másikat piros ponttal jelölték, és a Szurdok-hegyre vezet. 701 méteres magasságban elérkezünk az Apor bástyához, egy 1883-ban épült panorámás ponthoz. Nemrégiben felújították, és éjszaka napelemes világítással is ellátták.

Az Apor bástyából lenyűgöző kilátás nyílik Tusnádfürdő városára a Tusnád-szurdokból, az Olt folyóra és a Sólyomkő Természetvédelmi Területre. Gazdag történelemmel rendelkezik, évek során többször renoválták megőrizve eredetiségét és eredeti célját. A 2017-es felújítás során kiállítótér is kialakításra került, archív képekkel és a hely múltját bemutató rövid ismertetővel.

Csatlakozzon az Apor bástya útvonalához, és élvezze a történelemmel és felejthetetlen kilátásokkal teli utazást!

A következő blogbejegyzésünkben bemutatunk egy újabb „kilátót”. Az O3zone szálloda Deluxe szobájáról és annak teraszáról lesz szó! Csodálatos látványban lesz részük!