Adatvédelmi irányelvek

JELENTÉS
ADATVÉDELEM

Az utolsó frissítés dátuma 2023. július 30.
Jelen adatvédelemmel kapcsolatos jelentés a TUSNAD S.A.-ra, annak összes leányvállalatára és az összes TUSNAD hotelre vonatkozik (a továbbiakban együttesen: „TUSNAD”, „mi” vagy „minket”). A TUSNAD-nál minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy nagyszerű termékeket, szolgáltatásokat és élményeket nyújtsunk Önöknek. Örülünk, hogy a mi ügyfelünk, és nagyra értékeljük irányunkban tanúsított hűségét. Tisztában vagyunk vele, hogy az adatvédelem minden ügyfél számára fontos kérdés. Éppen ezért állítottuk össze jelentésünket, melyben elmagyarázzuk az általunk használt adatgyűjtési módokat (cookie, kitöltött jelentkezési ívek, szóbeli vagy írásbeli információk stb.).

Felhívjuk figyelmét, hogy a jelentésben foglaltak nem érvényesek más cégekre is, mint például légitársaságok, autókölcsönző cégek vagy más szolgáltatók, nyaralási csomagokat kínáló cégek, marketingesek vagy vállalati ügyfelek.

AZ ÁLTALUNK GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOK
Személyes adatokat gyűjthetünk minden egyes alkalommal, amikor találkozunk vagy valamilyen módon kölcsönhatásba lépünk vendégeinkkel, továbbá más tevékenységeink keretében is. Ezek a személyes információk lehetnek: személyazonosító adatok; elérhetőség; információk foglalásával, látogatásával kapcsolatosan; tagsági részvétel egy adott programban vagy hűségprogramban; versenyen, sorsoláson vagy marketingprogramban való részvétel (abban az esetben is, ha nem a mi hotelünkben foglalt szállást); információk az ön által választott termékről vagy szolgáltatásról; egyéni jellemzők: nemzetiség, jövedelem, útlevelének száma, kiadásának ideje, helye; utazási története; információk a fizetéssel kapcsolatban, mint bankkártyájának száma és egyéb információk a bankkártyájáról, továbbá hitelesítési információk és más részletek a számlázással kapcsolatban; a vendégek preferenciái; reklám- és kommunikációs preferenciák; információk a járművekről, amelyekkel érkeznek; recenziók és vélemények a létesítményeinkre vonatkozóan (ha azok összeköthetők önnel); a légitársaságok vagy más utazási partnerek hűségprogramjaiban való részvétel, a tagsági szám; a hotelekben, a légitársaságoknál vagy autókölcsönzőkben foglalt csomagok; csoportok, amelyekhez a szállodákban társult; tagsági és más applikációk által szolgáltatott információk, továbbá más információk, amelyeket megoszt velünk, vagy amit megszerezhetünk önről.
Lehetséges, hogy információt kérünk a légitársaságok törzsutasairól, beleértve a nevet és az ügyfélszámot, valamint a bérelt autók sofőrjének életkorát. Emellett lehetséges, hogy rögzítjük, kezeljük és információt gyűjtünk minden olyan beszélgetésről, amit az ügyfélszolgálattal folytat, a minőség biztosítása és oktatási célok érdekében.

Bizonyos helyzetekben más személyes információkat is gyűjtünk, mint:

– Kérdőívek: Demográfiai vagy más személyes adatokat kérhetünk bizonyos felméréseink esetén.

– Lokáció-gyűjtés: Kiegészítő információkat gyűjtünk a bejelentkezés, a nálunk tartózkodás során, beleértve a törvény által előírt lehetséges információkat. Ingatlanjainkban használhatunk kamerákat, zárt áramkörű televíziókat vagy más biztonsági intézkedéseket, amelyek nyilvános helyeken rögzíthetik vendégeinket és látogatóinkat, valamint követhetik hol tartózkodásukat, amíg nálunk vannak elszállásolva (a beléptetési kártya vagy más eszközök segítségével). Mindemellett audio- és videoanyag rögzítésére alkalmas, zárt áramkörű televíziókat használhatunk személyzetünk, vendégeink és látogatóink védelme érdekében, a törvény által megengedett esetekben.

– Az események profilja: Ha eseményt szervez nálunk, rögzítjük az adott esemény vagy konferencia sajátosságait, például az esemény időpontját, a meghívottak számát, a szálláshelyeket, céges események kapcsán pedig információt gyűjthetünk vállalkozásáról (vállalkozásának neve, éves költségvetése, évente szponzorizált eseményeinek száma stb.). Emellett információt gyűjthetünk vendégeiről is, akik részt vesznek az eseményen. Ha csoporttal érkezik hozzánk, személyes információkat kérhetünk önről a csoporttól, hogy reklámokat küldjünk önnek. Ha egy esemény keretében látogat el hozzánk, személyes információkat küldhetünk önről a szervezőnek, a törvény által kiszabott mértékben. Ha ön az eseményszervező, személyes információkat küldhetünk önről más szolgáltatóknak, amelyek reklámozhatják szolgáltatásaikat önnek, a törvény által kiszabott mértékben.

– Online közösségi oldalak: Ha belép a TUSNAD oldalaira a közösségi hálózaton keresztül, a beállításainak megfelelően információkat gyűjhetünk saját közösségi oldaláról, mint: lokáció, szállás, tevékenység, érdeklődési terület, fényképek, állapota, barátainak listája. Továbbá lehetővé tesszük, hogy beiratkozzon olyan fotóversenyekre, amelyekre itt tartózkodásáról készült fotókat kell beküldenie, ezeket megoszthatja ismerőseivel, hogy szavazatokat gyűjtsön.

Azon információk mellett, amelyeket közvetlenül öntől gyűjtünk be, egyéb információkat is következtethetünk az ön által szolgáltatott vagy más úton szerzett adatok alapján.

INFORMÁCIÓK, AMELYEKET MÁS SZOLGÁLTATÓKTÓL GYŰJTÜNK
Előfordulhat, hogy más szolgáltatóktól is gyűjtünk információkat önről, beleértve a légitársaságokat és más partnereinket, a közösségi oldalakat és más szolgáltatókat, amelyek jogosultak arra, hogy információkat küldjenek önről. Ezeket az információkat a jelentésben foglaltak alapján használjuk fel és osszuk meg.

AZ ÖNRŐL GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOK FELHASZNÁLÁSA

Az Ön személyes adatait különböző célokra használjuk fel, beleértve a TUSNAD-tól igényelt szolgáltatások kínálatát és testreszabását, hogy vendégszeretetet tapasztaljon a szobájában és a területünkön bárhol, továbbá hogy direktmarketing- és promóciós tevékenységeket folytassunk az alábbiak szerint:

– A szolgáltatások adminisztrálása: Személyes adatait felhasználhatjuk azon programok adminisztrálásában, amelyekben részt vett, beleértve a fiókadatokhoz való hozzáférést.

– Konferenciák és események szervezése: Személyes adatait felhasználhatjuk, hogy információt közöljünk önnel konferenciák és események szervezését illetően.

– Marketing és kommunikáció: Személyes adatait felhasználhatjuk, hogy információt közöljünk önnel speciális ajánlatainkról és kedvezményeinkről, valamint más reklámüzeneteink továbbítására. Az ön által megadott adatokat arra használjuk, hogy tartózkodásával kapcsolatos információkat, fiókjával kapcsolatos figyelmeztetéseket, foglalások visszaigazolását; marketing-üzeneteket küldjünk önnek; továbbá hogy tanulmányokat készítsünk, tombolákat és más versenyeket bonyolítsunk le. Ezeket az információkat küldhetjük: e-mailben, levélben, online reklám formájában, a közösségi oldalon, telefonon, SMS-ben vagy MMS-ben, értesítések, üzenetek formájában bizonyos alkalmazások és egyéb eszközök segítségével (beleértve például a televíziót a szobájában). Az ön hozzájárulásával felhasználhatjuk az ön által létrehozott tartalmakat (például képeket) reklámok megjelenítésére honlapunkon és alkalmazásainkban. Információt gyűjthetünk kártyájának adatairól is, hogy célzott hirdetéseket közöljünk vagy mutassunk önnek a fizetési módot illetően.

– Szolgáltatásaink javítása: Személyes adatait felhasználhatjuk a TUSNAD szolgáltatásainak javítása céljából is, valamint hogy meggyőződjünk arról, hogy weboldalunk, valamint az általunk kínált termékek és szolgáltatások fontosak önnek. Információit arra is felhasználhatjuk, hogy vendégszeretetet tapasztaljon a szobájában és a területünkön bárhol.

– Az adatok helyessége, elemzése és testreszabása: Személyes adatait harmadik féltől származó adatokkal igazolhatjuk, hogy frissítsük és elemezzük azokat, valamint ezekre az információkra is támaszkodva jobb és személyre szabott szolgáltatásokat nyújtsunk önnek. Ha például közösségi oldalakat vagy más fiókokat kapcsol szolgáltatásainkhoz, akkor ezeket az információkat felhasználhatjuk abban, hogy önnel való kapcsolatunkat személyesebbé tegyük, vagy megoszthatjuk és felhasználhatjuk ezeket az információkat a jelentésben foglaltak alapján.

SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK, AMELYEKET MEGOSZTUNK
Annak érdekében, hogy Ön a vendéglátás elvárt színvonalát és a lehető legjobb szolgáltatásokat kapja, megoszthatjuk személyes adatait a szolgáltatóinkkal és másokkal, az alábbiak szerint:

– Csoportos események vagy találkozók: Ha egy csoporttal vagy egy konferencia keretében látogat a TUSNAD hotelbe, a találkozó vagy az esemény szervezéséhez szükséges információk megoszthatók a szervezőkkel, és adott esetben azokkal a vendégekkel, akik részt vesznek a találkozón vagy eseményen.

– Üzleti partnerek: Működésünk során más cégekkel is együttműködünk, üzleti parnereinkkel megfelelő módon osszuk meg a birtokunkban lévő információkat. Például partnereinknek köszönhetően gondoskodhatunk arról, hogy autót kölcsönözhessen, vagy egyéb szolgáltatásokkal éljen. A turisztikai irodákkal például megoszthatjuk e-mail címét, hogy különleges díjcsomagokban részesülhessen, emellett légitársaságokkal és bankkártya-vállalatokkal is együttműködhetünk, lehetővé téve számukra, hogy közös klienseinknek hirdetéseket szolgáltassunk. Partnereink relevánsabb ajánlatokat tudnak nyújtani önnek nálunk tapasztalt élményei alapján. Továbbá engedélyezhetjük partnereinknek, hogy felismerjék Önt, amikor meglátogatja weboldalukat vagy alkalmazásukat, vagy felismerjék önt mint ügyfelet, amikor meglátogatja a TUSNAD weboldalait vagy alkalmazásait, így megfelelő ajánlatot nyújthatunk önnek.

– A promóciók társszponzorai: Társ-szponzorálhatunk promóciókat, sorsolásokat, tombolákat, versenyeket más cégekkel, vagy szolgáltathatunk nyereményeket más cégek által meghirdetett versenyekre. Ha részt vesz ezeken a sorsolásokon vagy versenyeken, személyes adatait megoszthatjuk az együttműködő szponzorokkal.

– Lokációs szolgáltatások: Személyes adatait elküldhetjük concierge-szolgáltatóknak, továbbá gyógykezelések vagy ünnepi vacsorák szolgáltatóinak.

– Szolgáltatók: Más szolgáltatókkal működünk együtt, hogy a nevünkben szolgáltatásokat és termékeket kínáljunk ügyfeleinknek. Ezekkel a szolgáltatókkal megoszthatjuk az ön személyes adatait, de szerződésben rögzített módon kötelesek megóvni ezeket az információkat, és nem használhatják fel vagy oszthatják meg azokat, kivéve a törvény által előírt esetekben. Csalárd tevékenységek felderítése esetében a szolgáltatók felhasználhatják, de nem oszthatják meg az ön adatait. Szolgáltatók közbenjárásával kommunikálhatjuk önnel újdonságainkat, és promóciós anyagokat adhatunk önnek, beleértve az online és testreszabott mobilos reklámokat, az ön preferenciáinak és az alkalmazott jogszabálynak megfelelően. További információkért, kérjük, tekintse át a cookie-k használatára vonatkozó irányelveinket. A TUSNAD kizárólag olyan szolgáltatókkal dolgozik, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy ügyfeleink leiratkozhassanak az ilyen típusú reklámokról. Információt oszthatunk meg bizonyos szolgáltatókkal annak érdekében, hogy úti tervet készítsen bizonyos weboldalak, tevékenységek és éttermek kiválasztásával.

– Kereskedelmi tranzakciók: Cégünk bővítésével értékesíthetünk, megvásárolhatunk, átszervezhetünk vagy újraszervezhetünk üzleteket, továbbá beszüntethetjük egy, a portfóliónkban lévő szálloda adminisztrálását vagy franchise-ügyeletét. Ilyen körülmények között a TUSNAD átruházhatja, értékesítheti vagy lemondhatja az összegyűjtött információkat, beleértve – korlátozás nélkül – az egyéb információkat (az alábbiakban ismertetteket) és a személyes adatokat. A jogszabály által megkövetelt módon értesítést küldünk önnek arról a szándékunkról, hogy személyes adatait más felek számára továbbítjuk, valamint elmagyarázzuk, hogyan utasíthatja el adatainak átruházását.

– Egyéb: Mindezek mellett a TUSNAD felfedhet személyes információkat, hogy: (i) betartsa az érvényben lévő jogszabályokat, (ii) válaszoljon a a kormányzati vagy hatósági kérelmekre, (iii) megvédje a TUSNAD jogait, bizalmas adatait, biztonságát vagy tulajdonát, weboldalának látogatóit, ügyfeleit, alkalmazottait vagy közönségét, (iv) lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a rendelkezésre álló jogorvoslatokat vagy mérsékeljük a károkat, (v) alkalmazzuk weboldalunk felhasználói feltételeit és adatvédelmi irányelveit, (vi) reagáljunk egy vészhelyzetre.

MÁS INFORMÁCIÓK
Amikor meglátogatja vagy kölcsönhatásba kerül a TUSNAD weboldalaival és alkalmazásaival, olyan információkat is gyűjtünk, amelyek egyéb információkat rögzítenek, például a felkeresett webhelyek listáját, a látogatások számát honlapunkon (Egyéb információ). Ezeket az információkat arra használjuk, hogy e-maileket, online és mobilos reklámokat küldjünk önnek (a honlapjainkon és más oldalakon). Az Egyéb információk azt is lehetővé teszik, hogy partnereink felismerjék mint ügyfelet, amikor meglátogatja a TUSNAD webhelyeit vagy alkalmazásait, mindezt annak érdekében, hogy minél relevánsabb ajánlatokat nyújthassanak önnek.

Az általunk használt cookie-k és egyéb adatgyűjtési technológiák: pixel, átlátszó GIF, linkek e-mailben, JavaScript, Google, Facebook vagy Apple azonosítók hozzárendelése eszközökhöz, és más hasonló technológiák. Ha törölni vagy blokkolni szeretné a cookie-kat készülékén, akkor frissítse a böngésző beállításait (a böngésző „Súgó” menüjében áttekintheti, hogyan kell törölni vagy blokkolni a cookie-kat). A TUSNAD nem felelős a böngészőjének beállításaiért. Megfelelő és egyszerű utasításokat találhat a cookie-k kezelésével kapcsolatban a www.allaboutcookies.org weboldalon. További információért nézze meg a cookie-kra vonatkozó irányelveinket.

ÉRZÉKENY INFORMÁCIÓK
Érzékeny információ alatt faji eredetét, etnikai hovatartozását, politikai nézetét, vallási vagy világnézeti meggyőződéseit, szakszervezeti tagságát, egészségügyi állapotát, szexuális életét vagy irányultságát, genetikai információit, bűnügyi nyilvántartását és egyéb biometrikus adatokat értünk. A balneoterápiás kezelések esetében egészségügyi információit kizárólag erre a célra használhatjuk fel. Ebben az esetben adatait csakis a kezelőorvosa érheti el. Ezeket az információkat harmadik félnek nem adjuk ki, kivételt képeznek a törvényben foglalt esetek (például jelentések az egészségügyi biztosítóháznak stb.) Az ön érzékeny adatait nem keverjük össze más személyes adataival. Az ön által közölt egészségügyi adatait mi is felhasználhatjuk a megfelelő kiszolgálás és speciális igényeinek kielégítése érdekében.

KISKORÚAK SZEMÉLYES INFORMÁCIÓI
Tudatosan nem gyűjtünk személyes adatokat 18 év alattiakról. Szülőként vagy gyámként, kérjük, ne engedélyezze a gyermekeknek, hogy az Ön engedélye nélkül személyes adatokat továbbítsanak.

WEBHELYEKRE VAGY SZOLGÁLTATÁSOKRA VEZETŐ LINKEK
Webhelyünk és mobilalkalmazásaink más szolgáltatók webhelyeire mutató hivatkozásokat tartalmazhatnak. Amennyiben más weboldalakra látogat, kérjük, vegye figyelembe, hogy semmilyen felelősséget nem vállalunk azért, ha ezek összegyűjtik, használják, megőrzik, megosztják vagy közzéteszik személyes információit. Más weboldalakon az adott weboldal feltételei és adatvédelmi irányelvei érvényesek. Javasoljuk, hogy olvassa el a meglátogatott oldalak adatvédelmi irányelveit a személyes adatok elküldése előtt.

A TUSNAD korlátozott számú internet-szolgáltatóval társulhat vendégei internet-hozzáférésének biztosításához. Az internet használata esetén az internetszolgáltató feltételei és adatvédelmi előírásai érvényesek. Ezek az információk az internetszolgáltató weboldalán érhetők el.

ADATVÉDELEM
A TUSNAD megtesz minden ésszerű intézkedést, hogy: (i) megvédje a személyes adatokat a jogtalan hozzáféréstől, nyilvánosságra hozataltól vagy megsemmisítéstől, valamint (ii) a személyes adatokat helyesen tárolja, továbbá időnként frissítse azokat. Szorgalmazzuk, hogy leányvállalataink és szolgáltatóink, akikkel megosztjuk személyes adatait, hasonlóképpen járjanak el. Az online tranzakciók esetében megfelelő technológiai intézkedéseket végzünk, hogy megvédjük azokat a személyes adatokat, amelyeket honlapunkon keresztül ad meg nekünk. Ennek ellenére, sajnos egyetlen biztonsági rendszer vagy internetes adatküldő rendszer sem garantálhatja az adatok biztonságát.

A magánélet védelme érdekében javasoljuk, hogy ne küldje el nekünk hitelkártya-számát vagy más személyes, bizalmas információt e-mailben.
Mobilos vagy e-mailes üzeneteken keresztül nem fogunk bizalmas információkat vagy hitelkártya-adatokat kérni. Hitelkártya-adatait kizárólag a foglalás során, telefonon kérjük el.

A SZEMÉLYES ADATOK NEMZETKÖZI TOVÁBBÍTÁSA
Társulhatunk más, Románián kívüli cégekkel is, hogy termékeket, szolgáltatásokat vagy ajánlatokat nyújtsunk önnek, ebben az esetben partnereinkkel szintén megosztjuk az információkat. Személyes adatait nem továbbítjuk az Európai Unión kívülre.

A SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK MÓDOSÍTÁSA ÉS AZ AZOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS
A érvényben lévő jogszabály szerint joga van az adatok hozzáféréséhez, módosításához, törléséhez, kikéréséhez, kérheti, hogy ne legyen kitéve automatizált döntéseknek, továbbá joga van ahhoz, hogy a bírósághoz forduljon. Kérheti, hogy tájékoztassuk önt azokról a személyes adatokról, amelyeket önről tárolunk, és adott esetben kérheti, hogy frissítsük, javítsuk és/vagy töröljük azokat adatbázisunkból. Mi megtesszük az összes szükséges frissítést és a változtatást a megadott időn belül, és ahol a törvény megengedi, megfelelő díjat szabunk ki a válasz költségeinek fedezésére. Kérjük, küldje el ezeket a kéréseket írásban a [email protected] címre.

Adatainak védelme érdekében az ilyen kérésekre a belépéskor regisztrált vagy más módon megadott e-mail címen válaszolhatunk. Vegye figyelembe, hogy amennyiben töröljük adatait, előfordulhat, hogy nem tudjuk nyújtani azt a minőséget és azokat a szolgáltatásokat, amelyekhez hozzászokott.

Bizonyos körülmények között, a jogszabálynak megfelelően kérheti, hogy a továbbiakban üzleti partnereink számára se küldjünk információkat önről, vagy hogy a TUSNAD se használja fel többé ezeket az információkat. Ezt a kérelmet a fenti e-mail címre küldheti el. Megpróbáljuk tiszteletben tartani kérését.

A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSA
Személyes adatait a jelentésben megfogalmazott célok eléréséhez szükséges időtartamig tároljuk. Amennyiben nem szükséges hosszabb tárolási idő vagy a jogszabály szerint nem engedélyezett annak hosszabb tárolása, mi a lehető leghamarabb végleg megsemmisítjük személyes adatait. Ha ezeket papírra nyomtatják, akkor a papírdarabolás vagy az égetés módszerét használjuk, ha pedig elektronikus adathordozón tárolják, akkor azt technikai eszközök segítségével véglegesen megsemmisítjük.

VÁLASZTÁSOK – MARKETING KOMMUNIKÁCIÓ
Amennyiben megadta elérhetőségét (cím, fax, e-mail cím, telefonszám), – beállításainak megfelelően – tájékoztathatjuk termékeinkről és szolgáltatásainkról, vagy meghívhatjuk eseményekre e-mailen keresztül, online hirdetések, közösségi hálózatok, telefon, szöveges üzenetek (beleértve SMS és MMS), automatikus értesítések, alkalmazás-értesítések, levél, ügyfélszolgálati központunk és egyéb eszközök révén (beleértve a televíziót a szobájában).

Ha nem szeretne hirdetéseket kapni e-mailen, akkor leiratkozhat a tőlünk kapott e-mailen keresztül. Leiratkozási kérelmének legfeljebb tíz munkanapon belül teszünk eleget.

Ha le szeretne iratkozni a szöveges üzenetekről, kommunikálja a recepción, hogy a jövőben nem kíván szöveges üzeneteket kapni a szállodától, vagy válaszoljon az üzenetre így: „STOP”.

Szabályozhatja, hogy mobilalkalmazásaink értesítéseket küldjenek önnek azáltal, hogy megváltoztatja az értesítési beállításokat a mobileszközén.

A JELENTÉS MÓDOSÍTÁSA
Előfordulhat, hogy időnként módosítjuk a jelentést. Amennyiben jelentős változtatásokat hajtunk végre, közzéteszünk egy linket, ahol elérhető a frissen szerkesztett változat. Ha ön regisztrált bármely termékünkre vagy szolgáltatásunkra, egy kommunikációs csatornán keresztül tájékoztatjuk önt a továbbiakról. A jelentés frissítésének legutóbbi dátumáról a link alapján tájékozódhat, a dátumot továbbá feltüntetjük a jelentés elején is. Bármilyen módosítás a közzététel pillanatában lép érvénybe.