Publicat pe:: 24 august 2023
Împărtășiți cu:

Descoperiți bastionul Apor din Băile Tușnad!

Admirați orașul Băile Tușnad de la o înălțime de 701m!

Faceți o plimbare ușoară și admirați Băile Tușnad din punctul panoramic Bastionul Apor!

Bastionul Apor din Băile Tușnad este o perlă istorică ce vă așteaptă să o explorați. Acest traseu marcat începe din inima stațiunii, trecând prin centrul orașului și lângă izvoarele Mikes și Apor, continuând către marginea pădurii.
După ce strada pavată se încheie, vă veți aventura pe o potecă bine bătătorită. La aproximativ 10 minute de mers, traseele se despart: unul marcat cu cruce roșie (traseul nr. 10) vă va conduce către Situl Natura 2000 Tinovul Mohoș – Lacul Sfânta Ana, iar cel de-al doilea, marcat cu punct roșu, vă va ghida pe versantul Muntelui Surduc. La altitudinea de 701 m, veți ajunge la Bastionul Apor, un punct panoramic construit în 1883. Recent, acesta a fost restaurat și iluminat pe timp de noapte cu un panou fotovoltaic.
Din Bastionul Apor se deschide o priveliște impresionantă asupra orașului Băile Tușnad din Defileul Tușnad, râului Olt și Rezervației Naturale Piatra Șoimilor. Cu o istorie bogată, bastionul a fost renovat de-a lungul anilor, păstrându-și autenticitatea și scopul inițial. În timpul renovării din 2017, a fost amenajat un spațiu de expoziție, adăpostind imagini de arhivă și prezentând trecutul acestui loc fascinant.
Alăturați-vă aventurii pe traseul Bastionului Apor și bucurați-vă de o călătorie plină de istorie și priveliști de neuitat!

În următorul nostru blog vă vom arăta un alt „punct panoramic”. Este vorba despre terasa camerei Deluxe la Hotel O3zone!

Veți avea parte de panoramă inegalabilă!