Visit Harghita

Fedezze fel Hargita megye szabadidős programjait.

Bemutatunk néhány figyelemre méltó látványosságot, amelyet érdemes meg látogatni. Legyen szó műemlékekről, természeti látni valóról, barlangokról vagy múzeumokról, Harghita megye a tökéletes választás.

A csíksomlyói Szűz Mária templom, az egyik legismertebb építészeti műemlék, Erdély legfontosabb zarándokhelye.Az aranyrózsa (Rosa d’Oro) a pápák különleges adománya, amelyet napjainkban Mária-kegyhelyeknek ajándékoznak. Ezt a kitüntetést hozta el Ferenc pápa Csíksomlyóra 2019. június 1-én, Mária-tisztelete jeléül. A Kárpát-medencében jelenleg ez az egyetlen pápai aranyrózsa.

A Mini Erdély Park Románia egyetlen multikulturális, tematikus makettparkja, amelyben Erdély legfontosabb történelmi épületeinek kicsinyített mását tekinthetik meg az érdeklődők. A park Szejkefürdőn, Székelyudvarhely határában található.
Részletek

Az egész évben használható gyimesfelsőloki bobpálya rövid időn belül igen nagy népszerűségre tett szert a Gyimesekbe látogató turisták és az adrenalin-függők körében, akik számára az 1300 méteres pálya felejthetetlen élményt nyújt. Az újszerű élményt kiválóan kiegészíti a lélegzetelállító kilátás, amit sokan Ausztria és Svájc hegyi terepeihez hasonlítanak.
Részletek

A Krausz csokoládéműhely látogatása során megnézhetik, hogyan készül egy kézműves csokoládé, megtudják, hogy jut el egy kis kakaóbab az elegáns dobozokba, és különféle ízesítésű csokoládékat kóstolhatnak, amelyek gondosan megválasztott, és helyi alapanyagokból készülnek.
Részletek: 0741 434 770

A gyergyószentmiklósi látványsajtműhelyet 2017-ben nyitotta meg a Caritas Vidékfejlesztés. Elsődleges célja, hogy a látogatók megismerjék a sajtkészítést, illetve azokat az összetevőket, amelyekből az egészséges tejtermékek készülnek. A helyszínen bemutatják a sajtérlelés folyamatát, továbbá a sajtkészítéshez szükséges eszközöket és az érlelőpincét, ahol akár négy éven át is kezelik a sajtokat. A látogatók megkóstolhatják a nyers tejből készült, hosszasan érlelt sajtokat, valamint natúr joghurtot
Részletek: 0735 735 155

Hargita, Maros és Kovászna megyékben egyedülálló az Apiterápia ház, amely elnyerte a Székely termék védjegyet. Romániában a harmadik ilyen házként épült, amely a méhek nyújtotta gyógykezeléseket biztosít. Szép környezetben, patak mellett, piknikezési lehetőséggel, apiterápia házunkkal és minőségi mézeinkkel várunk mindenkit.
Részletek: 0741 534 995

Ha ön rajong a vadon állatvilágáért és szeretne mélyebben beletekinteni, esetleg vadakat fotózni, akkor erre az ivói vadaspark az ideális hely. Az ivói vadaspark egy 320 hektáron elhelyezkedő terület, melyen erdei patakok folynak át és hegyek veszik körül. Ez a vidék teremti meg azt a varázslatos miliőt, ahol a szarvasok, őzek, muflonok és vaddisznók természetes környezetükben élhetnek.
Részletek

A Csíkmadarason található Babamúzeum egy népviseleti gyűjteményt tratalmazó, eredeti népviseletekbe öltöztretett székelyruhás babákat sorakoztat fel. A 25 évvel ezelőtt elkezdett gyűjtés eredményeként született magángyűjtemény célja felkutatni a régi, eredeti madarasi székely viseletet, megvarrni azt eredeti anyagból babaméretben, és megőrizni ezáltal ezt a hagyományt az utókor számára.
Részletek: 0747 246 657