Visit Harghita

Descoperă câteva dintre activitățiile de timp liber în județul Harghita!

Îți arătăm câteva dintre atracțiile turistice , care merită vizitate. Fie că dorești să vezi monumente, atracții naturale, peșteri sau muzee, Harghita este alegerea perfectă.

Biserica Sfânta Maria

Este unul dintre monumentele arhitecturale cele mai cunoscute, fiind cel mai important loc de pelerinaj al Transilvaniei. Aici se găsește Trandafirul de aur (Rosa d’Oro), care este un cadou special oferit de Papi bisericilor dedicate Fecioarei Maria. Acest dar a fost adus de Papa Francisc cu ocazia vizitei la Șumuleu Ciuc în data de 1 iunie 2019, în semn de respect față de Sfânta Fecioară. În prezent, este singurul Trandafir Papal acordat în Bazinul Carpatic.

Parcul Mini Transilvania

Este singurul parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. Este situat la Băile Szejke, în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc.
Detalii

Pistă de bob la Lunca de sus

Amenajată în comuna Lunca de Sus, a devenit într-un timp foarte scurt o atracţie pentru turiştii care vizitează zona Ghimeş sau pentru iubitorii de adrenalină, care vin special aici pentru a trăi această senzaţie. Pe lângă adrenalina de care au parte, turiştii se pot bucura de un peisaj deosebit, pe care mulţi îl compară cu cele văzute în Austria sau Elveţia.
Detalii

Atelierul de ciocolată Krausz

Veți vedea cum se fabrică o ciocolată artizanală, veți afla cum ajunge o mică boabă de cacao în cutii elegante, și puteți să degustați o varietate de sortimente de ciocolată din ingrediente atent alese și locale.
Detalii: 0741 434 770

Vizită la atelierul de prezentare și preparare a produselor lactate

Obiectivul principal al atelierului este ca vizitatorii să facă cunoștință cu fabricarea brânzeturilor și ingredientele din care se prepară produsele lactate sănătoase.
La fața locului este prezentat procesul de maturare a brânzei, precum și instrumentele folosite pentru fabricarea brânzei și pivnița de maturare, unde brânzeturile sunt tratate timp de până la 4 ani. Vizitatorii vor putea degusta unele dintre cele mai renumite brânzeturi din lapte crud, maturate timp îndelungat și iaurturi naturale.
Detalii: 0735 735 155

Casa de apiterapie

Este unică în județele Harghita, Mureș și Covasna, care a câștigat marca comercială a produsului secuiesc. A fost a treia astfel de casă din România care a fost construită, oferind tratamente de către albine.Vă așteptăm pe toți într-un mediu frumos, lângă un pârâu, cu posibilitatea unui picnic, cu casa noastră de apiterapie și mierea noastră de calitate.
Detalii: 0741 534 995

Parcul de animale sălbatice de la Ivo

Dacă vă interesează viaţa animalelor sălbatice în mediul lor natural, dacă doriţi să le fotografiaţi sau să le filmaţi, vă recomandăm parcul zoogic de la Ivo (Izvoare).Parcul de animale sălbatice de la Ivo (Izvoare) se intinde pe o suprafaţă de 320 de hectare, este brăzdat de râuri şi înconjurat de munţi.În această regiune pitorească trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni.Cele câteva poteci şi gardurile au fost intervenţia noastră minimă şi necesară în frumuseţea sălbatică a naturii.
Detalii

Muzeul păpușilor

Muzeul Păpușilor din Mădăraș prezintă o colecție de păpuși îmbrăcate în costume populare originale secuiești. Scopul acestei colecții private – care a început în urmă cu 25 de ani – este de a găsi vechiul costum original secuiesc din Mădăraș, pentru a-l coase costume din materialul original la dimensiunea păpușilor și pentru a păstra această tradiție pentru posteritate.
Detalii: 0747 246 657