Formular rezervare

Rezervare prin telefon
Pentru a face o rezervare prin telefon, apelati: +40 266 335 406

Terapii balneare cu apa minerala

Baia  cu apa minerala carbogazoasa este  o metoda de tratament utilizata in  profilaxia si tratamentul unor afectiuni cardiovasculare in unele statiuni balneare din tara noastra. Apele minerale carbogazoase sunt rezultatul filtrarii apelor de adancime prin soluri vulcanice, care contin bioxid de carbon. Cel mai important efect este cel  direct al bioxidului de carbon, care se resoarbe prin tegument, cu un coeficient de resorbtie de 30-35ml/min./mp suprafata corporala. Se produce o excitatie a receptorilor vasculari si o dilatare papilara cutanata, responsabila de eritemul tegumentelor.

Asupra aparatului cardiovascular baia carbogazoasa are ca si  efecte: scaderea  rezistentei  periferice prin actiunea directa a bioxidului de carbon asupra arteriolelor si anastomozelor arterio-venoase; cresterea debituuil cardiac, atat cel sistoloc cat si cel diastolic, dar nu prin mecanism central ca  la baia calda, ci prin vasodilatatie pasiva periferica la inceput, fara o intoarcere venoasa crescuta, dar mai apoi, prin acumulare in sistemul venos cutanat, va creste intoarcerea venoasa spre cordul drept, cu o umplere diastolica mai mare si cu cresterea debitului bataie.

Baia  cu apa minerala carbogazoasa creste fluxul sanguin arteriolar din piele, efectul vasodilatator fiind direct proportional cu concentratia de bioxid de carbon din baia minerala. Efectul curelor externe cu ape minerale carbogazoase se bazeaza atat pe actiunea mecanica si termica, cat si pe calitatile chimice ale bioxidului de carbon, influenta sa fiind fie locala , fie postresorbtiva.

Baia cu apa minerala carbogazoasa este o metoda de tratament utilizata si  in statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad in cadrul bazei de tratament sub supravegherea unor experti medicali calificati, intr-un mediu placut, aproape de natura .