Formular rezervare

Rezervare prin telefon
Pentru a face o rezervare prin telefon, apelati: +40 266 335 406

Partie ski Tusnad

Partia de ski Tusnad reprezinta o partie relativ noua recomandata schiorilor incepatori, deorece are un grad scazut de dificultate. Partia are o lungime de 500 m si este dotata cu teleschi si tunuri de zapada.

Stanca Soimilor

Stanca Soimilor este situata in apropierea Bailor Tusnad, pe malul drept al Oltului, fiind amplasata la altitudinea de 824 m si avand o suprafata totala 1,5 ha. Reprezinta un monumental varf de andezit ce ofera o panorama mirifica asupra statiunii Baile Tusnad, crestelor Ciumatului si ale Surducului, Lacului Ciucas si asupra intregului defileu al Oltului.

Stanca Soimilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Biserica Ortodoxa

In centrul statiunii se afla Biserica Ortodoxa, a carei constructie a fost inceputa in 1939, reluata in 1955 si terminata abia in 1978.

Biserica a fost pictata in anii 1971 - 1977 de pictorul Eugen Profeta din Bucuresti.

Biserica Romano-Catolica

Biserica construită între 1982-83. Turnul a fost construit în 1990, de arhitect Albert Márton, constructorii ing. Szász István, dulgher Ferencz Sándor, zidar Urkon András, pe vremea preotului paroh Incze Dénes şi a administratorului Bálint Péter.

Lacul Ciucas

Lacul Ciucas din mijlocul statiunii a fost creat in scopuri turistice folosindu-se apa raului Olt.

Turnul Apor

Turnul Apor din Baile Tusnad a fost construit in anul 1883 si restaurat cel mai recent in 2008. Situat la o altitudine de 761 de metri, bastionul nu a avut niciodata un rol strategic, ci este doar un punct de belvedere.

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe intreg teritoriul Romaniei.

Este situat in masivul Ciomatu, de pe stanga Oltului, in apropiere de Baile Tusnad.

Lacul este asezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu ( Ciomadu ), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente eruptii vulcanice in Carpati si in Europa de Est, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani ( probabil mai recent de acum 42. 000 ani ).

Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 946 m. De forma aproape circulara, similar cu o paleta de pictor, are o lungime de 620 m si o latime maxima de 460 m, o suprafata de 19, 50 ha si o adancime maxima de 7 m.

Tinovul Mohoș

1056 m, situat linga lacul Sf. Ana, declarat parc natural, habitat pentru specii rare de plante. Pe vremuri erau un lac cu o intindere de patru ori mai mare decât ce a alcului Sf. Ana. Pe parcursul mileniilor apa a scăzut, locul a devenit mlăștinos, transformându-se intr-o adevărata mlaștină de munte. În perioada unor ploi de lungă durată stratul de 10 m se umple cu apă asemenea unui burete, putând să înghita chiar și un cerb rătăcit. De aceste locuri minunate se leagă numeroase legende.