Formular rezervare

Rezervare prin telefon
Pentru a face o rezervare prin telefon, apelati: +40 266 335 406

Terapia Ana Aslan pentru longevitate activă

Prof. Dr. Ana Aslan și-a dedicat viața descoperirii secretului tinereții eterne. A cercetat intensiv procesul de îmbătrânire a celulelor umane și împreună cu echipa ei a dezvoltat un tratament pentru regenerarea și stimularea funcțiilor vitale, care a câștigat renume internațională. Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie poartă numele ei.

O3ZONE este între puținele hoteluri la care puteţi beneficia în condiţii de lux de terapia legendarei Prof. Dr. Ana Aslan pentru întârzierea procesului de îmbătrânire.  Medicii geriatri  delegaţi de Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „ Ana Aslan” , cu zeci de ani de experienţă  în domeniul cercetării fenomenului îmbătrânirii, vă ajută să menţineţi prospeţimea  fizică şi mentală şi la vârsta a treia.

Personalități ca Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Salvador Dalí, , Omar Sharif, Sophia Loren, Greta Garbo sau Kirk Douglas au umat terapia anti-aging sub supravegherea  personală a doamnei Dr. Ana Aslan.

Traditia Ana Aslan

     Doamna Dr Prof Ana Aslan în anii ’50 a facut o serie de cercetări cu procaina, folosită ca şi anestezic local, studiind efectele acesteia asupra organismului.

     S-a dovedit a fi insă  mai mult decat un anestezic şi s-a  acumulat un mare numar de date ce evidentiaza diversitatea de efecte non-anestezice exercitate de procaina. Un numar impresionant de medici de pretutindeni in lume au demonstrat virtutiile curative ale procainei.

     Problema cea mai importantă întâmpinată de cercetători era faptul ca în organism procaina se  degrada rapid in circa o ora si apoi  se elimina fără să-şi producă efectele sale benefice .

     Profesor Ana Aslan a emis ipoteza in care, dacă procaina ar putea fi stabilizată şi-ar putea extinde efectele regenerative. Această ipoteza a determinat-o sa efectueze o serie de cercetari ce au durat circa 2 ani. Astfel in 1951 a pus la punct un produs ce continea procaină pe care l-a numit Gerovital H3, si care conţinea antioxidanţi si agenţi stabilizatori . Acest compus se menţinea în organism peste 6 ore si nu mai avea aceleaşi efecte anestezice, datorită agenţilor stabilizatori, acidului benzoic, ce este antioxidant, impreună cu sarea de potasiu ce potenteaza activitatea procainei la nivelul sistemului nervos şi al inimii.

     Cei peste 50 de ani de cercetari au evidenţiat multe efecte benefice ale tratamentului cu procaina la pacientii de vârsta a treia, cum ar fi faptul ca la acestia se manifesta reducerea starilor depresive si a anxietatii, dorinta de a trai, cresterea capacitatilor fizice si intelectuale, mai ales îmbunatatirea memoriei, îmbunatatirea functionala a analizorilor auditiv, optic si olfactiv, îmbunatatirea aspectului pielii si parului, scaderea intensitatii petelor senile si a keratozei, cresterea tonusului muscular si a mobilitatii articulare, cresterea si repigmentarea parului, normalizarea presiunii arteriale

     Cheia starii de sanatate este mentinerea unui echilibru intre sistemele complexe si interactive ale organismului. Dezechilibrul poate conduce la boala, insa Gerovitalul H3  actioneaza asupra mentineri echilibrului la nivelul a 6 sisteme ale organismului.

     Primul este sistemul circulator. Profesor Aslan a coordonat un studiu pe o perioada de 2 ani asupra a 15 000 de subiecti. A observat ca peste 80 % din grupul celor tratati cu Gerovital H3 au prezentat o ameliorare a valorilor tensiuni arteriale si peste 90% au prezentat normalizarea frecventei cardiace. Studiile au demostrat ca produsul determina o usoara vasodilatatie si, pe termen lung, mai putine leziuni aterosclerotice la nivelul vaselor mari, in special la nivelul aortei.

     Al doilea sistem in care Gerovitalul H3 are efect de mentinere al echilibrului, este sistemul endocrin. Dr. Cohen de la Universitatea din Los Angeles si Prof. Ana Aslan au studiat intens acest aspect. Ei au tras concluzia ca produsul poate facilita normalizarea nivelelor hormonale. Dr. Cohen a fost impresionat de tonusul emotional pozitiv al subiectilor tratati cu Gerovital H3.

     Al treilea sistem in care intervine Gerovital H3 este cel nervos. Gordon , Fudema si Abras au demonstrat ca Gerovital H3 creste viteza de conducere nervoasa care, in mod normal, are tendinta de a scadea odata cu inaintarea in varsta.

     A patra arie majora in care Gerovitalul H3 isi exercita efectele de mentinere a starii de sanatate, implica o enzima vitala, monoaminoxidaza (MAO). Dupa varsta de 45 de ani, uneori chiar si inainte, se constata o crestere progresiva a nivelului de MAO in sange si in creier. Multi gerontologi considera ca o crestere a nivelului de MAO poate fi o "lege a imbatrinirii". Studiile au aratat ca Gerovitalul H3 inhiba excesul de MAO, deci este un inhibitor competitiv si reversibil al MAO, fara a avea efectele adverse ale inhibitorilor MAO obisnuiti.

     Gerovital H3 are si efecte de epurator de radicali liberi si de asemenea, are rol in normalizarea nivelelor de serotonina. Serotonina este un substrat pentru MAO. In mod normal MAO metabolizeaza serotonina pentru a mentine nivelele sale in limite normale. Cresterea nivelelor de MAO este insotita de scaderea nivelelor de serotonina. De aceea, Gerovital H3 are si efect de normalizare a nivelelor de serotonina si prin aceasta are capacitatea de a reface potenta sexuala, ce scade odata cu varsta.

     Terapia Ana Aslan şi-a dobândit o renume internaţională în anii 1960-80, cand personalităţi ca Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Salvador Dali sau Kirk Douglas au umat terapia sub supravegherea  personală a doamnei Dr. Ana Aslan.

     După 1989 numele de Ana Aslan a mai pierdut din notorietate în ţară, dar stârmeşte şi astăzi interes pe plan internaţional, în ţări cu care Insitutul Ana Aslan a avut relaţii de colaborare bune  prin anii 1970-1980.

     Având în vedere că datorită lipsei fondurilor, actualmente Institutul Ana Aslan nu poate oferi condiţii de cazare şi masă care să corespundă standardelor internaţionale, ne-am propus ca împerună cu Institutul de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan să creăm pachetul ideal pentru cei care  vor să se bucure de efectele benefice ale terapiei în condiţii de lux, hotelul O3ZONE oferind locaţia superbă iar specialiştii de la Institut  partea medicală.

     Sperăm ca prin acest parteneriat, acest produs românesc de renume internaţională să-şi recâştige faima, şi să oferim celor care vor să-şi păstreze prospeţimea fizică şi mentală şi la bătrâneţe, o terapie autohtonă efectuată după standarde internaţionale.  

Terapia Ana Aslan

Terapia “Ana Aslan” constă în administrarea produselor Gerovital H3;ea se efectuează după metoda originală dezvoltată de doamna Profesor Dr. Ana Aslan. Tratamentul este strict individualizat cu scop preventiv sau curativ în funcţie de vârstă şi de patologia pacientului.


Conform recomandărilor dnei Profesor Aslan, în scop profilactic, terapia ar trebui începută încă de la vârsta de 40 de ani.


Pentru cei care au comandat serviciile geriatrice la Hotelul O3ZONE, imediat după sosire se  face testarea sensibilităţii la medicaţia „Aslan” şi consultaţia geriatrică;în continuare zilnic se efectuează tratamentul recomandat; administrarea poate fi sub formă injectabilă şi/sau sub formă de drajeuri, după o schemă individualizată.

Consultaţia, stabilirea schemei de tratament precum şi  supravegherea administrării tratamentului se efectuează de medici specialişti geriatri special delegaţi din cadrul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „ANA ASLAN”.

Tratamentul este indicat pentru o paletă foarte largă de afecţiuni din patologia degenerativă: afecţiuni reumatismale, tulburări circulatorii periferice, stări depresive, hipertensiune arterială, ateroscleroză, afecţiuni neurologice etc.


Urmarea terapiei conform schemei indicate contribuie lasusţinerea unei longevităţi active şi la prevenirea (primară, secundară) afecţiunilor degenerative întâlnite frecvent după o anumită vârstă.. Este important ca terapia specifică să se efectueze pe o perioadă mai lungă de timp, conform recomandărilor, pentru a se menţine efectele pozitive.


Este necesară perioadic (cel pţin odată pe an) o evaluare geriatrică specifică, cel puţin odată pe an pentru a se reanaliza schema de tratament adecvat fiecărei persoane.

Terapia cu produse “Ana Aslan”  este indicată în cazul celor care în ultimii 5 ani au avut o suferinţă oncologică activă numai cu avizul medicului ocolog curant.

Recomandăm aducerea sau trimiterea în prealabil prin mail al unui dosar medical care să cuprindă informaţii recente asupra stării de sănătate( analize de sânge de 1-3 luni, : VSH(viteza de sedimentare a hematiilor), hemoleucograma, glicemie, transaminaze hepatice( GOT, GTP), uree, creatinina, acid uric, natriu, potasiu, colesterol, trigliceride; sumar de urina, EKG-electrocardiograma, investigatii paraclinice-radiografii, RMN, CT, Osteodensitometrie DEXA, etc)